Forestill deg at strømregningen din er 100 ganger høyere enn naboens. Dette skjer i Norge hvor prisloven forbyr forskjellsbehandling.
Men norsk lov gjelder vel ikke lenger da EU i stor grad kontrollerer Norge, og på tross av at vi ikke er EU medlem?
De kalte det en handelsavtale da EØS ble alternativet til EU medlemskap, men med innføring av 13.000 EU lover og direktiver er vi mer kontrollert av EU enn mange EU land. Den omstridte ACER avtalen er et godt eksempel på dette.
ENORME PRISFORSKJELLER PÅ STRØM I SAMME KOMMUNE
Eigil Skantz betaler opptil 100 ganger mer for strømmen enn de fleste andre i Drammen kommune. Nå krever han at politikerne rydder opp.
Forklaringen på den absurde situasjonen ligger i de ulike strømregionene. Svelvik ligger i sone NO2, Sørvest-Norge. Resten av Drammen tilhører sone NO1 – Østlandet.
Disse sonene følger gamle fylkesgrenser, og før kommunesammenslåingen med Drammen, tilhørte Svelvik Vestfold.
Resultatet er altså at innbyggerne i den samme kommunen nå må forholde seg til store prisforskjeller på strøm.
Det er kun ved å sammenligne spotpriser at de prosentvise forskjellene blir så store. Når avgifter og nettleie er inkludert, er den reelle kostnaden ca. tre ganger så høy i Svelvik, skriver NRK
EU STYRER NORSK HVERDAG MER ENN FOLK ER KLAR OVER
Det hele kunne vært løst med en fastpris på strøm, f.eks 50 øre, men politikerne er maktesløse og har gitt fra seg selvråderetten. EU bestemmer over norsk lov og over 13.000 EU lover og direktiver viser tydelig at EØS ikke er en handelsavtale, men synes å være en snikinnføring i EU bakveien.
Gradvis forsvinner selvråderetten og allerede i 2012 skrev NRK at – EU styrer norsk hverdag mer enn folk er klar over, og at Norge er tre fjerdedels eu medlem. Siden dengang er vi pålagt ytterligere 7000 EU direktiver.
HVA SIER NORSK LOV?
Energiloven paragraf 1-2
Loven skal sikre at produksjon, omforming, overføring, omsetning, fordeling og bruk av energi foregår på en samfunnsmessig rasjonell måte, herunder skal det tas hensyn til allmenne og private interesser som blir berørt. (Kilde Lovdata)
LOV OM PRISTILTAK
§ 1.Fullmakt til prisregulering.
Når det er nødvendig for å fremme en samfunnsmessig forsvarlig prisutvikling, kan Kongen fastsette:
1. vedtak om maksimalpriser, minstepriser, prisstopp, prisberegninger, rabatter, maksimalavanser, leverings- og betalingsvilkår og andre bestemmelser om priser, fortjenester og forretningsvilkår, eller
§ 2. URIMELIGE PRISER OG FORRETNINGSVILKÅR.
Det er forbudt å ta, kreve eller avtale priser som er urimelige. Heller ikke må det kreves, avtales eller opprettholdes forretningsvilkår som virker urimelig overfor den annen part eller som åpenbart er i strid med allmenne interesser.
Med pris menes i denne lov vederlag av enhver art, uten hensyn til om det ellers brukes andre betegnelser som godtgjørelse, salær, honorar, frakt, takst, leieavgift eller liknende. (Kilde Lovdata)
(Gjengitt med tillatelse av NETTMAGASINET.NO)